Steenmarters in Drachten e.o.

Steenmarters wat te doen?

Het zijn kleine diertjes, maar de schade kan groot zijn: bijtende steenmarters kunnen in de motorruimte van een auto hoge garagerekeningen veroorzaken. 

Schattige oogjes, een donzige vacht: een marter ziet er schattig uit. Vergis je echter niet, want zijn tandjes zijn scherp. Als cultuurvolger zoekt hij graag de nabijheid van mensen. Ze leven op de vloeren van woningen, in kelders en in schuurtjes. Wij lopen als mensen daarbij geen risico. Daarvoor is de marter, die graag ’s nachts op pad gaat, te schuw. Een Einzelgänger. Hij gebruikt onze leefomgeving om te jagen, waarbij hij muizen, kikkers en vogeleieren opvreet. En hij houdt er niet van als zijn concurrenten hem daarbij storen; hij stort zich op alles wat oogt of ruikt als een rivaal. 

Het is exact die geur die voor problemen onder de motorkap van je auto kan zorgen. Als een marter namelijk door zijn territorium struint, laat hij dat aan andere marters weten door zijn geur te verspreiden. Bijvoorbeeld in de motorruimte, want hij houdt van omgevingen waarin hij zich goed kan verstoppen en waarin hij de gevangen buit rustig kan oppeuzelen. Tijdens een autorit kom je door veel van dat soort marterterritoria. En dat zorgt voor onderlinge concurrentiestrijd. Als je auto stilstaat, ruikt een marter de geur van de concurrent van grote afstand. Woedend gaat het kleine roofdiertje de motorruimte in, waar hij als in een waas alles kapotbijt wat hem irriteert. Op die manier beschadigt hij lucht- en waterslangen, stroomkabels en het isolatiemateriaal dat onderaan de motorkap zit. De messcherpe tandjes van het onschuldig ogende beestje rukken rubbers en kunststoffen probleemloos uit elkaar. 

Hoe kunt u de steenmarter verjagen?

Wij hebben een speciaal kastje wat de steenmarters weghoudt van uw auto, dit kost slechts €75.00 incl. BTW en de montage.
Heeft u interesse? Bel dan naar 0512-334900 of klik op de button om online een afspraak te maken.  

Meld u aan voor de Tolman nieuwsupdate en
ontvang maandelijks de Tolman nieuwsupdate.